Trener

Matej Filipi diplomirani je kineziolog sa završenim usmjerenjem kondicijska priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Rođen je 26.03.1988. godine, fakultet upisuje po završetku srednje medicinske škole, a isti završava u roku sa prosjekom ocjena 4,4. 

Još tijekom školovanja piše i interesira se za znanstvene radove na polju kineziologije. Diplomirao je na temi prevencija ozljeda prednjeg križnog ligamenta, a u završnom radu je ponudio dugoročni program prevencije ozljeda, sastavljenih od niza radova koji su znanstveno potvrđeni te provedivi u praksi. Na temelju tog rada, uskoro će se u Hrvatskoj početi provoditi projekt kojem je cilj smanjiti broj i težinu ozljeda koljena u ženskoj košarci, rukometu i nogometu. 

Posljednje tri godine radi kao kondicijski trener. 

Prvo se usavršavao kod g. Perinović Valtera gdje se putem kondicijskih sadržaja upoznaje sa radom sa mlađim dobnim kategorijama kroz različite sportove, a ponajviše tenis. Zatim, uz vrhunskog stručnjaka g. Ivana Štefanića, kondicijskog trenera prve ekipe GNK Dinamo, upoznaje se sa vrhunskim sportom kroz treninge u GNK Dinamu. U kasnijoj suradnji, upoznaje ga sa novim vrhunskim metodama treninga i radom sa vrhunskim sportašima. 

Na poziv KK Trešnjevka dolazi u klub gdje postavlja program rada za žensku kadetsku i juniorsku košarkašku ekipu s kojom, potom, osvaja dvije medalje na prvenstvu Hrvatske. Iz tog razloga dobiva poziv da kao kondicijski trener priprema žensku kadetsku reprezentaciju Hrvatske za Europsko prvenstvo. Godinu potom, u istom klubu, postaje glavni kondicijski trener seniorskoj ekipi, ali i koordinator omladinskog pogona za kondicijsku pripremu. U toj godini sa seniorskom ekipom ulaze u prvu ligu, a sa kadetskom i mlađe kadetskom ekipom osvajaju još dvije medalje na prvenstvu Hrvatske. Ponovno dobiva poziv za kadetsku reprezentaciju s kojom ostvarujem odličan rezultat na Europskom prvenstvu te je glavni kandidat za kondicijskog trenera reprezentacije i u ovoj godini. 

Kondicijski je trener seniorske košarkaške reprezentativke Hrvatske, gđice. Ive Slišković koja igra u Španjolskoj Salamanci. Istu je spremao za Europsko prvenstvo, a nakon teške ozljede uspio ju je vratiti te je igrala na Olimpijskim igrama u Londonu. 

Također je individualni kondicijski trener Mihovila Serdareva, bivšeg igrača Dinama i hrvatske reprezentacije te dvojice kadetskih košarkaških reprezentativaca Hrvatske, Emila Savića i Krešimira Ljubičića. 

Ono za što se posebno specijalizirao jest prevencija ozljeda te rehabilitacija nakon ozljeda. Na kraju treba dodati da je aktivni nogometaš, a redovito rekreacijski igra tenis.